KOLAC SA DZEMOM
1 kg šećera
Da li ste culi za njih? negde se jos zovu i crvenci
pa evo recepta
Sastojci
Po zelji :
Pomesajte gustin i secer.,dajte vodu i izmesajte da nema grudvica /kao za puding /
Po zelji odozgo pospite mlevene orahe,...
Ili
ovde mozete naci slane galete
2 dl
soka od narandze
Domaća čokolada za decu
(moze i za odrasle)!
Po želji, možete dodati seckane ili cele popržene orahe, bademe, lešnike,
suvo voće, i na taj način dobicete čokoladu, ne samo ukusnom, već i zdravom.
ČOKOLADNI
MAFINI
Potrebno
Način pripreme
KOLAC SA JEDNIM JAJETOM
Za biskvit:
----------------------------------------------------------
KROFNE
POTREBNO:
----------------------------------------------------------------------------------------
OBLANDA
oblanda
Prijatno
Brzi kolac sa jabukama
POTREBNO:
3 jaja
1 solja secera
2 solje brasna
1 solja ulja
1 solja pekmeza / dzema /
1 solja mleka / jogurta /
1 prasak za pecivo
1 vanilin secer
Umutiti sve sastojke, da nema grudvica od brasna,
Sipati u podmazan I pobrasnjen pleh, ili staviti papir za pecenje, ispeci kolac
I prijatno
DZEM OD KAJSIJA
Recept je prost
1 kg očišćenih kajsija
½ kg sećera (moze I manje ako su kajsije sladje)
¼ kašičice konzervansa (I ne mora)
Očistiti kajsije od koštica I ako slučajno imaju na sebi
neku crnu pegu – ne ljuštiti ih
U veću šerpu staviti red kajsija red šećera I zavrsiti sa
sećerom
Poklopiti ili prekriti krpom I ostaviti na hladno da prenoće
Ujutru skuvati dzem
do gustine koja vam odgovara (kuva se kao slatko) probajte na jednoj tacnici da
li je dobro (kad povučete kašičicom kroz masu da ostane trag kašičice)
Već pred kraj kuvanja staviti konzervans I promešati da se
stopi
U oprane I tople
tegle nasipati dzem I odmah zatvarati tegle poklopcima, umotati u ćebence I tako ostaviti
da se ohlade
KOLAČ
½ litre
mleka (ili jogurta)
6 soljica
secera
6 soljica
brasna
2 soljice
zejtina
2 kasike kaka
2 kasicice
sode bikarbone
Sve sastojke
pomesati I ispeci
Kada se
testo ispece preko se moze premazati dzemom od kajsija (ili bilo kojim drugim dzemom)
I preko ide
preliv od cokolade
TORTA AFRIKA
Umutiti 3 jaja sa 18 kasika
secera,
18 kasika mleka,
18 kasika brasna,
1 pecivo,
1 kasika kako praha
sipati u pleh i peci (tepsija ili serpa br.28)
napraviti 2 kore od toga pa
ih iseci na pola
FIL: 1 1/4 mleka staviti da
vrije pa dodati 18 kasika secera,
1 margarin ili puter
kada se to dobro stopi dodati
300 grama samlevenih oraha
(2-3 stangle cokolade,
morsko orasce, narandza - sok i kora )
Ovo u zagradi sta imate I sta
zelite
i sipa se kutlacom ,
naravno jer je fil redak
sto vise fila stavite lepse
je
Ucinice vam se da je fil
previse ali verujte sto ga vise stavite torta je bolja I lepsa
GABON TORTA
Ovo je torta koja se pravi
malo obrnuto. Pocinje se od fila
Fil:
Umutiti
12 zumanaca sa
200 gr. secera
Posebno umutiti 1 margarin/
maslac sa
200 gr. otopljene cokolade
Od ovoga polako, kasicicu po
kasicicu dodavati I mutiti zuti fil,
Sada pravimo koru
Testo:
12 belanaca umutiti sa
12 kasika secera
U cvrsti sam
U to dodati 300 gr, mlevenih
oraha
4 kasike , prethodno umucenog
fila
2 kasike mekog brasna
Lepo umutiti I ispeci
Patispanj isecite na 2-3 dela
kako zelite , pa premazite filom
Odozgo ukrasite I stavite sta zelite
BAKLAVA
1 kg gotovih, tankih kora za baklava
DZEM OD KAJSIJA
Recept je prost
1 kg očišćenih kajsija
½ kg sećera (moze I manje ako su kajsije sladje)
¼ kašičice konzervansa (I ne mora)
Očistiti kajsije od koštica I ako slučajno imaju na sebi
neku crnu pegu – ne ljuštiti ih
U veću šerpu staviti red kajsija red šećera I zavrsiti sa
sećerom
Poklopiti ili prekriti krpom I ostaviti na hladno da prenoće
Ujutru skuvati dzem
do gustine koja vam odgovara (kuva se kao slatko) probajte na jednoj tacnici da
li je dobro (kad povučete kašičicom kroz masu da ostane trag kašičice)
Već pred kraj kuvanja staviti konzervans I promešati da se
stopi
U oprane I tople
tegle nasipati dzem I odmah zatvarati tegle poklopcima, umotati u ćebence I tako ostaviti
da se ohlade
KOLAČ
½ litre
mleka (ili jogurta)
6 soljica
secera
6 soljica
brasna
2 soljice
zejtina
2 kasike kaka
2 kasicice
sode bikarbone
Sve sastojke
pomesati I ispeci
Kada se
testo ispece preko se moze premazati dzemom od kajsija (ili bilo kojim drugim dzemom)
I preko ide
preliv od cokolade
TORTA AFRIKA
Umutiti 3 jaja sa 18 kasika
secera,
18 kasika mleka,
18 kasika brasna,
1 pecivo,
1 kasika kako praha
sipati u pleh i peci (tepsija ili serpa br.28)
napraviti 2 kore od toga pa
ih iseci na pola
FIL: 1 1/4 mleka staviti da
vrije pa dodati 18 kasika secera,
1 margarin ili puter
kada se to dobro stopi dodati
300 grama samlevenih oraha
(2-3 stangle cokolade,
morsko orasce, narandza - sok i kora )
Ovo u zagradi sta imate I sta
zelite
i sipa se kutlacom ,
naravno jer je fil redak
sto vise fila stavite lepse
je
Ucinice vam se da je fil
previse ali verujte sto ga vise stavite torta je bolja I lepsa
Ovo je torta koja se pravi
malo obrnuto. Pocinje se od fila
Fil:
Umutiti
12 zumanaca sa
200 gr. secera
Posebno umutiti 1 margarin/
maslac sa
200 gr. otopljene cokolade
Od ovoga polako, kasicicu po
kasicicu dodavati I mutiti zuti fil,
Sada pravimo koru
Testo:
12 belanaca umutiti sa
12 kasika secera
U cvrsti sam
U to dodati 300 gr, mlevenih
oraha
4 kasike , prethodno umucenog
fila
2 kasike mekog brasna
Lepo umutiti I ispeci
Patispanj isecite na 2-3 dela
kako zelite , pa premazite filom
Odozgo ukrasite I stavite sta zelite
BAKLAVA
500 gr
seckanih oraha
500 gr
mlevenih oraha
250 gr
maslaca
2 limuna
štap vanile
ili kesicu vanil secera
Priprema:
Otopiti maslac.
Pomešati orahe i 250gr šećera.
U pleh staviti 5 kora i poprskati
ih rastopljenim maslacem.
Staviti preko 2 kore, pa posuti
orasima.
Kora na koju idu orasi se ne preliva
da se ne bi orasi slepili.
Tako uraditi do kraja, a na kraju
staviti 3 kore, poprskati i njih pa iseći u romboide ili trouglove.
Ugrejati rernu na 150 stepeni i peći
baklavu dok ne dobije zlatno – bronzanu boju.
Preliv:
Ostatak šećera i vode, tek toliko da prekrije šećer, staviti da
provri i kuvati 5 minuta.
U to dodati štap vanile / ili
vanilicu/ i kolutove limuna.
Limunu izvaditi koštice, štap vanile izvaditi pre zalivanja.
Toplim
prelivom zaliti baklavu, poslagati kolutove limuna, pa ostaviti sve da se hladi.
baklava
Tresuljci
Sastojci
1 solja gustuna
1 solja secera
3 solje vode
Malo ekstrata od malina I od vanile
Moze mleveni ili seckani orasi
Priprema:
Pomesajte gustin i secer.,dajte vodu i izmesajte da nema grudvica /kao za puding /
Skuvajte da bude gusto.
Masu podelite na dva dela.
U jedan deo stavite malo ekstrakta od
maline,
a u drugi deo dodajte
ekstrat od vanile li ostavite tako kako je
Pleh navlazite vodom,
izlijte prvo belu masu,pa preko nje
crvenu.
stavite u frizider i kad se ohladi isecite
na kocke
KOH
POTREBNO:
5 komada jaja
10 kasika secera
5 kasika griza
2 kasike brasna
11/2 l.litar mleka + 2-3
kasike secera + 1 vanilica
PRIPREMA:
Jaja umutiti, prvo belanca
a potom dodati zumanca,
Potom dodati ostale sastojke
Sipati testo u podmazan pleh I
ispeci
PRELIV :
Mleko prokuvati sa secerom I vanilicom
I time preliti koh
Uzivajte
koh
GALETE - BAKIN
KOLAC – VAFLI
Iako ima vise naziva to je jedan te isti kolac
Galete su divan I lep kolacic koji vole I deca I odrasli.
Moze biti I slan I sladak
I evo slatke varijente
Potrebno:
4 jaja
5 soljjice secera
2 soljice mleka
5 soljice zejtina
1 prasak za pecivo
10 soljica brasna – toliko da testo nije retko
Sve sastojke pomesati I peci u zagrejan kalup
2 jaja
8 kasike secera / moze I manje 5-6 kasika /
8 kasike brasna / po potrebi moze se dodati jos koja
kasika brasna/
8 kasika ulja
8 kasika mleka / moze I vode u nedostatku mleka/
½ peciva
Sastojke pomesati I peci u zagrejan kalup
ovde mozete naci slane galete
KOLAČ SA JAGODAMA
POTREBNO:
Meri se casom od jogurta
1 casa jogurta
2 case brasna
½ case secera
½ case ulja
1 vanilin secer
2 komada jaja
1 kesica praska za pecivo
50 gr cokolade za kuvanje
250 gr jagoda
PRIPREMA:
Umutiti 1/2 casu secera , 2 komada jaja i vanillin secer u glatku
smesu
U to dodati 1 jogurt, ulje,
brasno, I 1 pecivo / znaci sve sa spiska/
Umutiti to varjacom I staviti u pleh podmazan margarinom/puterom I
posuti brasnom da se ne bi zalepilo,
preko stavite naseckane jagode, I to sad
moze na pecenje na 180 stepeni oko 30 minuta.
Prijatno
lutajuci netom naisla sam na jedan lagan kolac koji se ne pece, nadam se da ce vam se dopasti i da ce te uzivati
KOLAC SA PISKOTAMA I BANANAMA
Potrebno:
1 pakovanje piskota
½ litra mleka
2 jaja
125 gr. margarina/putera
8 kasika secera
1 kasika brasna
2 kasike griza
1 kasika gustina
3 banane
2 kesice slaga
Priprema:
Od ½ litre melak odvojiti jednu solju mleka, a ostatak
staviti da se kuvasa 125 gr. margarina
2 zumanca umutiti sa 4 kasike secera, 1 kasika brasna,2
kasike griza I 1 kasika gustina, sve to umuceno dodati u onu odvojenu solju
mleka, pa kad mleko provri to sipati u njega I napraviti krem /kao pudding/
Posebno se umute 2 belanca sa 4 kasike secera u cvrsti sam I
dodati ga u vruc prethodni krem, mesati varjacom dok se ne sjedini
U kalup redjati piskote natopljene u sok od narandze
Preko njega staviti topao krem, poravnati pa preko staviti
naseckane banana
Postupak ponavljati dok se ne potrosi sav krem I banana
Staviti da se dobro ohladi I preko ukrasite slagom
Domaća čokolada za decu
(moze i za odrasle)!
Za
njenu pripremu potrebno je vrlo malo vremena, a rezultat će oduševiti vas i
vašu decu.
Sastojci:
–
Kakao prah – 70-100 gr
–
Mleko po izboru – 50 ml
–
Med – 2 kasike (Umesto meda, može se koristiti fruktoza ili kokosov šećer
(umešajte ih onda ranije, zajedno s maslacem), oni imaju nizak glikemijski
indeks, i mogu ga konzumirati i dijabetičari. Ko želi – može staviti i smeđi
šećer…)
–
Maslac – 50 gr
–
Malo cimeta (po želji)
–
Opcija: Šaka seckanih ili celih poprženih orašastih plodova i /ili suvo voće
Način pripreme:
Na
tihoj vatri zagrevamo mleko, ne dovodeći ga do vrenja. Mešamo. Dodajemo maslac,
cimet, mešamo.
Smesu
stavimo u posudu s kakao prahom, postupno, mešajući, ne žureći da
odmah istresemo svu smesu, da se ne formiraju grudvice.
Gotovu
smesu zagrevamo na tihoj vatri, ili vodenoj pari.
Skinemo
s vatre i umešamo med.
Smesu
možete staviti u silikonske kalupe ili kako god želite. Ostavite je na sat
vremena u hladnjak, da se stegne. Nakon toga možete uživati u ovoj ukusnoj
domaćoj čokoladi.
ČOKOLADNI
MAFINI
Potrebno
- 250 gr
brašna
- 250 ml mleka
- 180 gr
šećera
- 200 gr
čokolade za kuvanje
- 90 ml ulja
- 3 kašike
kakaa
- 1 prašak za
pecivo
- ½ kašičice
sode bikarbone
- 1 jaje
- 250 gr
brašna
- 250 ml mleka
- 180 gr
šećera
- 200 gr
čokolade za kuvanje
- 90 ml ulja
- 3 kašike
kakaa
- 1 prašak za
pecivo
- ½ kašičice
sode bikarbone
- 1 jaje
Način pripreme
- Pomešajte
kakao sa brašnom, šećerom, sodom bikarbonom i praškom za pecivo.
- Umutite jaje
sa mlekom i uljem pa dodajte u suvu smesu.
- Dodajte 2/3
sitno seckane čokolade i promešajte.
- Sipajte u
kalupe za mafine i odozgo pospite ostatak čokolade.
- Pecite u
rerni zagrejanoj na 180 stepeni 20 minuta.
slatki mafini s cokoladom
Urmasice
Potrebno:
250 gr. Margarina
1.5 soljica secera u prahu (manja
kafena soljica)
4 soljice griza
9 soljica brasna
2 jaja
½ kasicice sode bukarbone
½ kasicice praska za pecivo
1 vanilin secer – kesica
1 kasika soka od limuna
Preliv:
4 case vode ( one od 200 ml)
4 case secera
sok od ½ limuna
premazivanje nepecenih
urmasica :
1 zumance
2 kasike mleka
Umutiti I time premazivati
Priprema:
U vanglicu staviti margarin,
kad malo omeksa dodati secer u prahu I umutiti,
pa potom u umuceno dodati sve
ostale sastojek za testo
Umeseno testo podeliti na
manje loptice ( velicine oraha –
otprilike)
Malo ih spljeskati I po zelji
nasarati rendetom,
I redjati ih u pleh oblozen
pek papirom,
I svaku urmasicu premazati pripremljenim
mlekom I zumancetom
Peci u prethodno zagrejanoj
rerni na 200 ºC dok ne porumene
Preliv:
Vodu, secer I sok od limuna prokuvati , od momenta kad
prokljuca kuvati 10-15 minuta , a potom malo prohladiti, jedno 10 minuta.
Izvaditi urmasice iz rerne , odstraniti pek papir I preliti prelivom, ostaviti da se ohlade
I uzivajte
urmasice
KOH
Potrebno:
5
komada jaja
10
kasika secera
5
kasika griza
2
kasike brasna
Priprema
:
Umutiti
5 belanaca sa 10 kasika secera ,
pa potom dodati 5 zumanaca
A
zatim dodati ostale sastojke
Staviti
u podmazan I brasnom posut pleh I ispeci
Preliv:
1.5 l mleka prokuvati sa 2-3 kasike secera
I jednom kesicom
vanil secera
Preliti
preko pecenog koha
- Pomešajte
kakao sa brašnom, šećerom, sodom bikarbonom i praškom za pecivo.
- Umutite jaje
sa mlekom i uljem pa dodajte u suvu smesu.
- Dodajte 2/3
sitno seckane čokolade i promešajte.
- Sipajte u
kalupe za mafine i odozgo pospite ostatak čokolade.
- Pecite u
rerni zagrejanoj na 180 stepeni 20 minuta.
Urmasice
Potrebno:
250 gr. Margarina
1.5 soljica secera u prahu (manja
kafena soljica)
4 soljice griza
9 soljica brasna
2 jaja
½ kasicice sode bukarbone
½ kasicice praska za pecivo
1 vanilin secer – kesica
1 kasika soka od limuna
Preliv:
4 case vode ( one od 200 ml)
4 case secera
sok od ½ limuna
premazivanje nepecenih
urmasica :
1 zumance
2 kasike mleka
Umutiti I time premazivati
Priprema:
U vanglicu staviti margarin,
kad malo omeksa dodati secer u prahu I umutiti,
pa potom u umuceno dodati sve
ostale sastojek za testo
Umeseno testo podeliti na
manje loptice ( velicine oraha –
otprilike)
Malo ih spljeskati I po zelji
nasarati rendetom,
I redjati ih u pleh oblozen
pek papirom,
I svaku urmasicu premazati pripremljenim
mlekom I zumancetom
Peci u prethodno zagrejanoj
rerni na 200 ºC dok ne porumene
Preliv:
Vodu, secer I sok od limuna prokuvati , od momenta kad
prokljuca kuvati 10-15 minuta , a potom malo prohladiti, jedno 10 minuta.
Izvaditi urmasice iz rerne , odstraniti pek papir I preliti prelivom, ostaviti da se ohlade
I uzivajte
urmasice
KOH
KOLAC SA JEDNIM JAJETOM
POTREBNO:
(mera je šoljica ili čaša od 2
dl )
Za biskvit:
§
1 jaje
§
1 šoljica šećera
§
1 šoljica mlevenih oraha
§
1 šoljica mleka
§
½ šoljice ulja
§
1 šoljica brašna
§
1 prašak za pecivo
§
1 vanilin šećer
Za krem:
§
2 pudinga od vanile
§
6 dl mleka
§
5 kasika šećera
§
150 gr margarina ili putera
§
§
PRIPREMA:
1. Izmiksirati jaje,
šećer i vanilin šećer.
2. Postepeno dodavati ulje, mleko, a zatim i
ostale sastojke.
3. U namašćen i
pobrašnjen pleh (20×30 cm) izliti biskvitnu smesu i peći na 180ºC 25 minuta.
4. Još vrući biskvit
politi ravnomerno sa 2 dl
mleka u koje ste umešali malo ruma (može i bez toga)
5. Dok se biskvit peče
pripremite krem tako da u predviđenoj količini mleka skuvate puding.
6. U ohlađeno umiješati
izmuceni margarin.
7. Na ohlađeni biskvit
staviti hladni krem,
8. sve posipati rendanom
čokoladom ili orasima, i dobro ohladiti
KAKAO KOLAC
Za testo je potrebno:
2 solje jogurta
2 solje secera
2 kasisicice kakao
2 solje brasna
2 kasicice sode bikarbone
½ solje ulja
Cokoladni preliv:
3 kasike secera
50 grama margarina (putera)
10 kasika mleka
200 gr. Cokolade za kuvanje
Sve potrebne sastojke
sjediniti I staviti u pleh da se ispece.
Za to vreme napraviti preliv,
I preliti kolac. Ohladiti I seci na kocke
----------------------------------------------------------
KROFNE
POTREBNO:
· 500g. brasna tip 400
3
dl. Mlakog mleka
40 g. svezeg kvasca
8 kasika secera
Malo soli
4
zumanca
7 kasika ulja
ulje za przenje
za
posipanje – prah secera I vanillin
secer
malo narendane kore limuna
P PRIPREMA
U toplom mleku rastvoriti kvasac i secer i sacekati da nadodje.
Dodati brasno, zumanca, so, ulje i limunovu koru
Dobro promesati i varjacom, ili mikserom , ili mesiti rukama , sve dotle dok na testu ne pocnu da se stvaraju mehurici
Dodati brasno, zumanca, so, ulje i limunovu koru
Dobro promesati i varjacom, ili mikserom , ili mesiti rukama , sve dotle dok na testu ne pocnu da se stvaraju mehurici
Pokriti testo cistom krpom i
ostaviti na toplom mestu da narastu. Potrebno je oko 1 sat
Pokriti ih i ostaviti ih da kisnu bar 30 minuta.
Nakon toga prziti ih u ulju
kada porumene, obe strane, izvaditi ih i staviti na papirni ubrus da upije visak masnoce
i na kraju staviti preko njih prah secer sa vanilom ( ko voli tako)
UZIVAJTE !!!!
----------------------------------------------------------
Bajadera
POTREBNO:
– 9 kašika vode
– 200g šećera
– 150g mlevenih oraha, badema ili lešnika
– 250g mlevenog keksa
– 170g maslaca
– 100g čokolade za kuvanje
Za glazuru:
100g čokolade za kuvanje
– malo ulja
Priprema:
U lonac dodajte vodu i šećer i zagrejte na laganoj
vatri dok se šećer potpuno ne otopi.
Kada se maslac potpuno otopi dodajte orahe i keks i mešajte
dok ne dobijete gušću ujednačenu masu.
Dobijenu masu podelite na dva jednaka dela.
Čokoladu otopite na pari i umešajte je u prvi deo mase, a u drugi stavite malo ruma.
Na tacnu stavite masni papir za pečenje i prebacite prvi dio mase (s čokoladom) i rukama oblikujte kvadrat a gornji deo i ivice izravnajte nožem.
Na njega na isti način stavite drugu masu i uradite isto.
Ostatak čokolade otopite na pari, u nju dodajte malo ulja I prelijte bajaderu.
Bajaderu ostavite u frižideru da se stegne pa je sutra dan isecite na kocke veličine po želji.
Dobijenu masu podelite na dva jednaka dela.
Čokoladu otopite na pari i umešajte je u prvi deo mase, a u drugi stavite malo ruma.
Na tacnu stavite masni papir za pečenje i prebacite prvi dio mase (s čokoladom) i rukama oblikujte kvadrat a gornji deo i ivice izravnajte nožem.
Na njega na isti način stavite drugu masu i uradite isto.
Ostatak čokolade otopite na pari, u nju dodajte malo ulja I prelijte bajaderu.
Bajaderu ostavite u frižideru da se stegne pa je sutra dan isecite na kocke veličine po želji.
bajadera
--------------------------------------------------------------
Brza Jafa torta
Ovo je jedna od najbržih torti. Najjednostavnija i sa najmanje sastojaka, ali je ukusna, I sto je najvaznije brzo se pravi .
Naravno jos brze se pojede
Sastojci:
| |
- jafa keks 1kg
| |
- mleko ½ l
| |
- puter 250g ili margarina
| |
- cokolada 50g – 100g (koliko volite )
|
-slag 300 g za ukrasavanje
Uputstvo za pripremu:
- Iseckati jafu na 4 dela i stavi ti je u posudu,
- zagrejati mleko da se smlaci i u njega ubaciti puter i iseckati nekoliko delova da se istopi.
- Kad se ova masa smlaci sipati je u posudu sa jafom i varljacom, polako, mesati da se masa zgusne,
- Tada je oblikovati po zelji.
- Za ukrasavanje umutite slag, u njega mozte ubacimi malo jestive boje ukoliko zelite
- Ohladite i
- Prijatno
brza jafa torta
----------------------------------------------------------------------------------------
OBLANDA
Leto je, temperature
su velike, ali lepo je posle rucka zasladiti necim.
Ima voca ali
nije nam do voca , svi u kuci bi nesto , kako kazu konkretno.
Konkretno,….. jedino
mi pada napamet OBLANDA.
Nema ukljicivaja
rerne,necu zagrejati stan, a opet imace da se oslade, I naravno, mozda, ostane
I za sutra
Potrebno :
100 gr mleka
500 gr secera
1
margarin (naravno mozete staviti I puter)
3
jaja
3
kasike secera
100 gr oraha
Kasika kakao praha ili
pola cokolade za kuvanje
Priprema
100 gr mleka
500 gr secera
1
margarin (naravno mozete staviti I puter)
Sve sastojke staviti u
serpu I kuvati da se secer I margarin (puter)
stope
Posebno umutite
3
jaja
3
kasike secera
100 gr
oraha (mozete I vise, necete ga pokvariti)
Dodati kako ili
cokoladu
Spojite umucena jaja
sa mlekom I namazite oblande.
Pritisnite necim malo
tezim da se to lepo zalepi, ohladite u frizideru.
oblanda
Prijatno
Brzi kolac sa jabukama
Solje su od bele kafe, ili bilo koja solja koja vam odgovara
ali dalje merite sa njom.
Potrebno
-
½ solje ulja
-
1 solja mleka (moze
I vode ako nema mleka)
-
1 solja secera
-
10 kasika brasna
-
1 prasak za pecivo
-
2 vece nastrugane jabuke
-
malo cimeta
-
1 vanilin secer ,
-
(po zelji moze se staviti I cokoladu, seckane orahe…..)
kolac sa jabukama
Priprema:
Sve satojke promesati
I staviti u pleh I ispeci, znate svoj sporet I znacete kada je gotovo, ako
niste sigurni cackalicom proverite.
Mozete preliti cokoladom ( nije obavezno)
U serpici stavite parce margarina, malo mleka I cokoladu, da
se otopi.
Time prelijte kolac.
Pogledajte ovde ima jos interesantnih recepata
Pogledajte ovde ima jos interesantnih recepata
0 коментара:
Постави коментар