Malina
je višegodišnja listopadna biljka. Žbunastog
je rasta i pripada porodici
ruža,ima oko 195 vrsta ali su sve lepog mirisa i slatkog ukusa.
Malina je poznata jos iz antickog vremena i od tada se
koristi i za lek i za jelo .
maline
Plodovi
maline su slatkokiselog ukusa, aromaticni i lako svarljivi.Moze se koristiti
sveza ili od nje mozete spravljati sokove,
dzemove....
Sem
sto su ukusne, maline su i zdrave, pa ih preporučuju za regulisanje pritiska,
snižavanje šećera u krvi,stimulisanje rada creva....
Sveže maline
imaju izuzetno osvježavajuću aromu, pa ih je najbolje koristiti sveže s malo
šećera, šlaga ili meda.
Vrlo jednostavnu poslasticu mozete napraviti od jogurta sa dodatkom meda, malina,
izlomljenih piskota i malo narendanog limuna.
Sirup od malina
Potrebno:
- 1 kg malina
- 1 kg šećera
- 1 limontus
Priprema:
Maline zgnjeciti (mozete ih samleti u multipraktiku ili rukama) i staviti limontus u njih, ostaviti ih u frizider preko noci pa sutradan procediti , najbolje kroz gazu.
Kada ocedite sok dodajte secer i mesajte dok se secer ne otopi.
Mozete ga i prokuvati i naliti u vruce flase.
Jos interesantnih tema potrazite ovde
0 коментара:
Постави коментар