JAGODA
Mozda niste znali ali jagoda pripada porodici ruza.i
verovali ili ne postoje 20 000 sorti.
Ali koje god das u sorte I vrste neodoljive su I po izgledu
I ukusu .
Blagotvorno deluju na probavni sistem, snižavaju holesterol u
krvi, smanjuju rizik od srčanih bolesti i štite od karcinoma debelog creva.
višak kilograma- jagode ubrzavaju
metabolizam i smanjuju apetit, a usto su niskokalorične.
Slatko od jagoda
- 1 kg . jagoda
- 1 kg .
secera
Posipati jagode secerom I ostaviti da prenoce,
Jagode ce pustiti vodu,ako nema dovoljno vode dodati 1
solju I kuvati na tihoj vatri
Slatko se ne mesa pa samo protresti serpu. Pena koja se
stvara mozete skidati, kuvati dok se ne postigne zeljena gustina.
Slicno se kuva I dzem
od jagoda
Dzem od jagoda
1 limun - sok
Posipati jagode
secerom I ostaviti da prenoce, dodati sok limuna,
Jagode izmiksajte ili zgnjecite rukama, u zavisnosti kako
volite, ako miksate necete imati komadice voca, ako to radite rukama ostace vam
komadici
Kuvati na tihoj vatri do zeljene gustine, u toku kuvanja
stvarace se pena koju skidate.
Spremljene teglice stavite da se zagreju pa vreo dzem sipati
u tople teglice . Dobro zatvorite I okrenite naopako, da bi se stvorio
vakum, I dzem se nece kvariti.
interesantan oblik jagode
Thanks for posting.
ОдговориИзбриши