Hladni porcelain
Moj kuvani hladni porcelan
1 puna solja lepka
¾ te iste solje gustina
2 kasike sirceta
1 kasike bebi ulja
½ kasike vazelina
par kapi glicerina
Sve sastojke lepo pomesati da nema
grudvica i staviti na tihu vatru /ne
jaku da ne zagori / i neprestano mesati
dok ne pocne da se odvaja od serpe
Kada počne da se odvaja od stranica
šerpe skinuti sa vatre i presipati u podmazan sud ( bebi uljem ili kremom za ruke) u kome se
nastavlja sa mešenjem – rukama
Umešeno je dobro kada prestane da se
lepi za ruke
Odložiti umešeni porcelan u kesu
namazanu kremom za ruke i lepo zatvoriti da nema vazduha.
Kremu odloziti u frižider da prenoći
i biće spremna za upotrebu sutra dan.
Porcelan malo da odstoji na sobnoj temperaturi i
tada ga koristiti za potrebe koje ste namenili.Obavezno ga cuvati u foliju koju ste prvo namazali kremom za ruke ili bebi uljem, lepo umotati da nema vazduha i zatvoriti u kutiju.Cuvati na sobnoj temperaturi.


lepak gustin


smesati to homogeno pa na tihu vatru a sad, mesanje rukama dok ne postane glatko















Malo smo se za pocetak igrali play-dough-om
I to ovako izgleda :
drzaci za mobilne telefone
0 коментара:
Постави коментар